Tamsen

Tamsen werd geboren op 6 augustus 2005 in Gent.

Reeds op heel jonge leeftijd leerde Tamsen zichzelf piano spelen en haalde hij ritmes uit alles wat een klank voortbracht. Tamsen ademde en ademt nog steeds muziek in en uit bij alles wat hij doet.

Op vijfjarige leeftijd volgde Tamsen lessen djembé. Vanaf dan verschenen er ook af en toe privéleerkrachten piano en drum.

Toen Tamsen 8 jaar was, nam hij samen met zijn papa deel aan Belgium’s Got Talent. Ze brachten in deze talentenjacht het nummer “Mia” van Gorki. Tamsen zong en begeleidde zichzelf op piano.

Tamsen ging ook eigen nummers schrijven en begeleidde geregeld zijn klasgenoten in Muzische leerThuis De Wonderfluit (nu omgedoopt tot Muzische leerThuis Melopee).

In 2014 was hij te zien in het tweede seizoen van “Geubels en de Belgen”, waar hij wekelijks zijn mening gaf over de gewoontes van zijn landgenoten.

Na de lagere school ging Tamsen naar het Einstein Atheneum in Evergem om na twee jaar bewust over te schakelen naar het MUDA in Evergem en daar zijn passie en liefde voor muziek verder te voeden in het KSO. In het MUDA volgde en volgt hij piano, percussie en sinds 2020 ook productie.

Tijdens de Gentse Feesten van 2019 begon Tamsen (toen nog 13 jaar) als straatmuzikant te spelen en viel hij meteen in de prijzen. Hij werd door Stad Gent bekroond als tweede laureaat in de categorie “Strafste Straatmuzikant”.

In 2020 was Tamsen te zien in The Voice Kids, waar hij in het team van Sean terechtkwam. Zijn Blind Audition werd op YouTube inmiddels reeds meer dan 21 miljoen keer bekeken.

Look Forward Artists wil Tamsen ondersteunen en begeleiden in zijn eigenheid zodat hij zijn muzikale vleugels verder kan spreiden!